Tag: de Mommy Wars Tag

IMG_8462

Een tijdje geleden zag ik op de blog van Nesrin deze tag voorbij komen die bedacht is door Betty en Esther van ‘Mama zoekt uit‘. Ik vond het een erg leuke tag en heb hem gelijk opgeslagen. Vandaag vul ik de tag in zodat jullie mij ook een beetje leren kennen als moeder. En zo`n tag is natuurlijk weer een prima excuus om wat leuke foto`s van ‘vroeger’ van Fie te spammen. Kijk je mee?

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

Fie heeft alleen flesvoeding gekregen, zodra ik wist dat ik zwanger was wist ik gelijk al dat het flesvoeding zou gaan worden. Ik moest niks hebben van borstvoeding, het leek mij niet praktisch en niet fijn. Door mijn keuze voor flesvoeding heb ik redelijk veel discussies gehad, maar ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik nooit borstvoeding heb gegeven.

Slaapt je kind bij jou in bed of heeft hij/zij een eigen bedje?

IMG_8461Fie heeft een heel mooi eigen bedje. Ze heeft ook altijd een eigen bedje gehad, beter gezegd ze ligt nog steeds in hetzelfde bedje als toen ze een baby was. Er zijn wel periodes geweest dat het `s nachts drama was en dan legde we haar tussen ons in. Niet ideaal voor je eigen nachtrust en misschien ook niet pedagogisch verantwoord, maar Lief en ik hadden geen zin in heisa `s nachts, want onze nachtrust is behoorlijk belangrijk voor ons. Het was, zoals alles, altijd een fase en van de 1 op de andere dag sliep ze weer hele nachten in haar eigen bedje.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je kant en klare luiers?

Kant en klare luiers van de Kruidvat. Moet er niet aan denken om luiers uit te wassen, vooral niet als er poep in zit. Bij de gedachten alleen moet ik al kokhalzen. Mijn reukvermogen is best wel goed eigenlijk en kan dus heeeeeel slecht tegen vieze geurtjes. Er wordt wel eens gezegd dat je niet vies bent van je eigen kind en dat hun poep niet stinkt. Ik ben zeker niet vies van Fie, maar OMG soms denk ik echt dat ze ‘verrot’ van binnen is en sta ik kokhalzend haar luier te verschonen. Gelukkig is ze op dit moment zindelijk aan het worden, dus geen vieze poepluiers meer, yeah tumbs up for Fie.

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?

Oh dat maakt mij niet uit, ze heeft zowel houten speelgoed, maar ook V-tech, plastic en noem maar op.

Trek jij 2 maal daags een potje open of kook je vers?

We hebben beide gedaan. Soms is een potje gewoon veel makkelijker en handiger, maar over het algemeen probeerde we haar zoveel mogelijk mee te laten eten. Ze vond het eten ook lekker, maar op dit moment eet ze al een hele periode slecht. Ach het zal wel een fase zijn…

IMG_8463

Dragen of wagen?

De keer dat we haar hebben gedragen in zo`n draagzak is op 1 hand te tellen. Ik vond het veel te veel gedoe en te zwaar, het liep ook niet lekker. Nee geef mij de wagen maar en voor de boodschappen enzo is een wagen ook makkelijker.

Ga jij al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt je kind op zijn vierde nog in luiers rond?

Eigenlijk waren we er niet echt mee bezig, ja af en toe, maar niet serieus. Totdat ik op dansles allemaal andere moeders hoorde praten over hun kindjes die allemaal al lang zindelijk waren. Ik werd toen best raar aangekeken dat Fie nog helemaal niet zindelijk was en nog lekker in de luier rondliep. Uiteindelijk gaf Fie het zelf aan wanneer ze naar de wc moest en dat deed ze steeds vaker. Het kinderdagverblijf heeft dat heel goed opgepakt en ik kan wel zeggen dat ze nu overdag zindelijk is!

IMG_8464Shop jij je 3 slagen in de rondte bij de Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Wij kopen voor Fie wat we leuk vinden en letten daarbij niet op of het een eerlijk merk is. Ik kan je geen eens vertellen welke merken eerlijk zijn. Dus ja Primark, H&M en Hema kleding liggen vooral in haar kast. Ze heeft ook niet veel merkkleding. Tijdens de sale van Z8 koop ik alleen wat van Z8, wat ik trouwens wel een heel mooi en fijn merk vind.

 

 

 

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling, of ben jij een ware drillsergeant?

Wij zijn zeker geen drillsergeanten en er is zeker ruimte voor onderhandeling. Fie probeert al aardig te onderhandelen en ‘maar’ is een woord dat ze heel vaak gebruikt. Natuurlijk hebben Lief en ik wel altijd het laatste woord en dat accepteert ze dan ook (na veel gemaar en uiteindelijk met veel gemok en gezucht).

IMG_2977

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost jij `m al bij de eerste snik?

Dat weet ik geen eens meer. Volgens mij hebben we Fie nooit heel lang laten huilen, maar stonden we ook niet bij elk snikje, kuchje, zuchtje of scheetje bij haar. Je hebt ook al gauw door of ze echt verdrietig is of dat ze huilt om te huilen en eigenlijk dus niet echt huilt, maar gewoon aandacht wilt.

Hadden jullie deze keuzes een beetje bij mij verwacht? Natuurlijk kunnen jullie de tag ook invullen, willen jullie vermelden dat de tag bedacht is door Mama zoekt uit? Mucho gracias en ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

IMG_3087

Liefs,

Nina

 

2 thoughts on “Tag: de Mommy Wars Tag

  1. Ah kijk die kleine Fie met dat plukje omhoog. Wat een mooie dochter hebben jullie. Ik vind het ook tof dat je gewoon zegt dat borstvoeding niks voor jou, bam punt uit. Die laatste foto van jullie twee en de dislike foto zijn erg leuk.
    Nesrin onlangs geplaatst…Small Talk on Sunday 5My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge